25 november 2021

TopParken werkt samen met huiseigenaren aan meer eenheid tussen Landgoed de Scheleberg en natuurrijke omgeving

Afgelopen zaterdag heeft de tweede editie van de TopParken Plantendag op Landgoed de Scheleberg plaatsgevonden. Op de Plantendag heeft TopParken bomen en planten ter beschikking gesteld, welke in samenwerking met de eigenaren van de vakantiewoningen zijn geplant. Het doel hiervan is meer eenheid te creëren tussen het vakantiepark en de omgeving, waarbij de Veluwe centraal staat.

Het initiatief van de Plantendag komt mede voort uit het programma Vitale Vakantieparken, waarbinnen een divers en kwalitatief goed aanbod van vakantieparken een sterke schakel dient te vormen in het toeristisch-recreatieve aanbod van de Veluwe. De inhoud van dit programma komt op veel punten overeen met de doelstellingen van TopParken omtrent het creëren van meer eenheid tussen Landgoed de Scheleberg en de natuurrijke omgeving.  

Onder de aanwezigen waren landschapsarchitect van Ruimte voor Advies René Harleman, een landschapsadviseur vanuit de gemeente Ede, diverse medewerkers van TopParken en circa 100 woningeigenaren. Een team van hoveniers stond klaar om de hen te voorzien van de nodige assistentie en informatie. De woningeigenaren spraken over een geslaagde, sfeervolle dag.  

In aanloop naar de Plantendag heeft TopParken op dinsdag 9 november een bijeenkomst georganiseerd op Landgoed de Scheleberg om eigenaren meer informatie te geven over diverse onderwerpen zoals landschapsvisie, natuurlijke inrichting en het behoud van authentieke bomenlanen, vennen en bosranden. ‘We blijven alle huiseigenaren graag betrekken bij de groenvoorziening op het vakantiepark’, aldus Patrick van den Hoek, regiomanager ontwikkeling bij TopParken. Hij vervolgt; ‘De informatiebijeenkomst en Plantendag zijn beide druk bezocht en zeker voor herhaling vatbaar’.


Bijlagen en downloads

TopParken werkt samen met huiseigenaren aan meer eenheid tussen Landgoed de Scheleberg en natuurrijke omgeving .jpeg
Download bestand