31 januari 2024

Hoe voorkomt TopParken witwassen?

Naar aanleiding van recente berichten in de media over witwaspraktijken binnen de vakantieparkenbranche, wil TopParken benadrukken dat de organisatie zich volledig inzet voor de preventie van witwassen. TopParken is zich bewust van de ernst van dit onderwerp en hanteert strikte procedures om witwassen te voorkomen.

Bij de ontwikkeling van vakantiehuizen, doorlopen potentiële eigenaren altijd een geautomatiseerd proces, inclusief controles door de organisatie en de notaris, conform de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme (WWFT).

Voor de verhuur van vakantiewoningen gebruikt TopParken een boekingssysteem dat inzicht biedt in eerdere boekingen, waarmee personen die in het verleden regels hebben overtreden, geweerd kunnen worden. TopParken volgt daarbij strikte regels betreffende contante transacties en de WWFT, om ongebruikelijke of verdachte activiteiten te identificeren en aan te pakken.

TopParken handhaaft hoge normen van integriteit en transparantie in alle activiteiten. Daarnaast werkt zij nauw samen met de autoriteiten om processen voortdurend te verbeteren en elke vorm van illegale activiteit, waaronder witwassen, tegen te gaan.