25 januari 2024

Statement: TopParken werkt scenario’s uit voor ontwikkeling Waterpark Dommelsvoort

Door de invoering van de omgevingswet, reacties uit de omgevingsdialoog en de huidige marktomstandigheden kiest TopParken voor een tussenstap in de ontwikkeling van Waterpark Dommelsvoort. Deze tussenstap bestaat uit een reflectie op de huidige plannen en zal uitmonden in een aantal scenario's. Hierbij wordt aanpassing van het oorspronkelijke plan niet uitgesloten. De scenario's worden opgesteld met in het achterhoofd een breed spectrum van belangen en perspectieven en met een sterke nadruk op harmonieuze inpassing in het landschap. Deze verkenning wordt voor het zomerreces vervolgens aan het college/de gemeente voorgelegd.

 

REACTIE Gemeente Land van Cuijk:

Gelet op de zorgpunten vanuit de omgeving en de omvang en impact van het project, vindt de gemeente Land van Cuijk deze tussenstap een verstandige manier om de situatie te analyseren en met een (mogelijk) aangepast plan te komen. De gemeente wacht met belangstelling deze vervolgstap af.

 

Achtergrondinformatie 

Waterpark Dommelsvoort geeft invulling aan de mogelijkheden voor watergebonden recreatie en toerisme op de Kraaijenbergse Plassen. Voor de ontwikkeling van het recreatiepark is in 2012 het bestemmingsplan Kraaijenbergse Plassen, Waterpark Dommelsvoort vastgesteld.

 

Sinds 2020 is TopParken de ontwikkelaar van Waterpark Dommelsvoort. In mei 2023 werd het concept masterplan vastgesteld. Dit vormde een belangrijke stap in de ontwikkeling van het Waterpark waarop een uitgebreid participatieproces volgde. De reacties, vragen en zorgpunten uit het participatieproces en de invoering van de nieuwe omgevingswet zijn aanleiding voor TopParken om het huidige plan opnieuw te bezien.