31 maart 2023

Plastic flesjes en blikjes recyclen én doneren op vakantieparken van TopParken

Plastic flesjes en blikjes recyclen én doneren op vakantieparken van TopParken

Vanaf 1 april kunnen vakantiegasten hun plastic flesjes en blikjes inleveren op alle vakantieparken van TopParken. Op die manier helpen ze het materiaal te recyclen én doneren ze het statiegeld aan een goed doel, namelijk de Plastic Soup Foundation. Het inleveren van de flesjes en blikjes is heel eenvoudig; ze kunnen namelijk in speciale vuilnisbakken worden gegooid, de zogeheten PET- en CANMan. Vervolgens wordt er, in samenwerking met Statiegeld Nederland, voor gezorgd dat de blikjes en flesjes worden ingeleverd en het statiegeld wordt gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation. 

Waarom dit initiatief?
De medewerkers van TopParken zagen dat statiegeldflesjes en -blikjes vaak bij PMD of het restafval terechtkomen. Om dit op een positieve en toegankelijke manier aan te pakken, is dit initiatief getest. Te beginnen met een pilot op het vakantiepark in Garderen; Resort Veluwe. De pilot heeft geleid tot een groot succes: het aantal flesjes en blikjes in het PMD- en restafval werd aanzienlijk minder en werd gedeponeerd in de speciale bakken.

TopParken is de eerste in zijn branche die deze mogelijkheid aanbiedt op al zijn vakantieparken en hoopt met dit initiatief een kleine, waardevolle bijdrage te leveren aan de strijd tegen plastic afval.