Nationaal Park de Hoge Veluwe

Een van de mooiste natuurlandschappen van Nederland vindt u in de provincie Gelderland. De Hoge Veluwe bestaat uit diverse prachtige landschappen. Van bossen tot heidevelden en van stuifzanden tot vennen. Bij Nationaal Park de Hoge Veluwe loopt u door deze uitzonderlijke natuur en maakt u kennis met de flora en fauna van de Hoge Veluwe.

Nationaal Park de Hoge Veluwe bestaat uit ongeveer 5.400 hectare en is ontstaan in 1935. In het park is er ruimte gemaakt voor cultuurhistorische elementen, architectuur en beeldende kunst. Zo maakt ook het Kröller-Müller museum deel uit van het park. Vroeger was het vooral een bebost gebied, tegenwoordig vindt u er veel heide en stuifzanden. In het oosten ligt het Deelense Veld, een heideveld met daarin verschillende vennen. In het noordwesten vindt u het Otterlose Zand dat vrijwel onbegroeid is. Kortom Nationaal Park de Hoge Veluwe is een heerlijk dagje uit waarbij u kunt genieten van al het natuurschoon dat de Veluwe te bieden heeft.

Bij de recepties van Landgoed de Scheleberg, Bospark Ede en Recreatiepark ’t Gelloo is het mogelijk om voor bezoek toegangskaartjes aan te schaffen.

Prijzen
Dagkaart Park
Volwassenen € 9,15
Kinderen (6 t/m 12 jaar) € 4,60

Dagkaart auto/motor € 6,50
Dagkaart paard € 3,25

Combinatie (dagkaart park + kröller-müller)
Volwassene € 18,30
Kinderen (6 t/m 12 jaar) € 9,20

Adres: Houtkampweg 9 Otterlo

Kijk voor meer informatie op de website van Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Andere activiteiten

externalId=detail-entertainment-1-1.2.2.1.1.1.2.2.1.1.0.1.1&filter[category]=/Entertainment&filter[active]=1&filter[not uuid]=